marți, 29 mai 2012

O aventura...

....incurcata a fost colierul asta. Totul a pornit de la o pietricica maricica de aventurin, pe care am vrut neaparat sa o folosesc intr-un colier asimetric, prins cu lant rosu cuprat. Toate bune si frumoase, am zis ca am o idee si pornesc de acolo, super-mega designer ce sunt eu asa dintr-o data, iei! M-am apucat de munca, am prins piatra de piele si a fost mult mai usor decat credeam sa fac cusatura peyote in jurul pietrei. Nu facusem asta pana acum si ma asteptam sa fie mai greu, mai ales din cauza grosimii si formei asimetrice a pietrei. Cum ziceam, a mers bine, repede si curat, n-am facut greseli, mi-a iesit perfect din prima. Uau, bataie pe spate, ce tare esti fata, da stiu, mersi! Boooon, apoi sa purcedem la restul. Problem? Problem, ca mi-am dat seama ca aveam o idee mult prea vaga a ceea ce vreau sa fie colierul asta. Si stai gandeste-te la culori, margelute, margelici, pietricici si pune-te pe cusut. 2 ore mai tarziu mi-am dat seama ca nu imi place deloc. Si am stricat(tot, mai putin peyotele din jurul pietrei de aventurin). Peste 2 zile m-am apucat din nou. Si peste alte 5 ore mi-am dat seama ca nu imi place nici asta. A doua zi am stricat si m-am apucat iarasi. De data asta parca incepea sa semene cat de cat a ceva si am zis sa continui. Nu e usor sa lucrezi cand ti-e teama de tine ca o sa iti spui "Ai muncit degeaba, arata ca *%$&, strica-l!"(I'm a bitch, I know...). Peste inca o zi l-am terminat si aseara am reusit sa ii pun si lantul rosu cuprat imaginat la inceput. A iesit asta:Latimea(adica distanta intre locurile de prindere) este de 10cm, iar lungimea cea mai mare este de vreo 8cm.

 Am folosit chipsuri de carneol(tot semipretioasa) ca "umplutura" astfel incat tot pandativul sa aiba o grosime asemanatoare si sa nu fie o diferenta prea mare intre aventurin si restul colierului.

Este maricel colierul, dar nu prea mare. Cu siguranta va atrage ceva atentie.
In concluzie, varianta 3 a fost cu noroc si a scapat cu viata. Adica imi place. Si mi-am dat seama ca da, prind repede tehnicile si indemanarea la cusut, DAR partea cea mai grea in toata treaba asta e designul. Te lasa broderia sa dai frau liber imaginatiei, dar odata ce te pui pe treaba si pui in practica, nu toate ideile nastrusnice arata bine. De aceea am tot respectul si admiratia pentru artistii handmade care reusesc, fara efort se pare, sa dea viata imaginatiei. Eu pot doar sa sper ca imi va fi la fel de usor la un moment dat, dupa multa munca, chin si multe notiuni in plus de design. :)

Sper ca va place "my latest creation". Daca vreti sa o luati acasa, nu va costa decat 55 lei si un mail la margele_etc@yahoo.com/ comentariu pe pagina de Facebook. Intre timp s-a si vandut!

Pana data viitoare, spor la ce va place voua si mult mult mult soare!

2 comentarii:

  1. Multa munca,draga Gabi!Dar merita...Ti-a iesit foarte bine! Iar indraznetele abia asteapta un "statement piece" care sa le scoata din anonimat!Super!:*

    RăspundețiȘtergere