miercuri, 30 ianuarie 2013

I had a dream...Visul Șeherezadei


Mă simt bine şi am şi de ce... De când tot amân să scriu despre setul aici de faţă s-a întâmplat ca el, eu sau mai degrabă colierul, să fie declarat câştigătorul unui concurs organizat pe forumul Breslo. Nu e o olimpiadă mondială de chimie, să zicem, dar pentru mine e mare lucru. M-am bucurat când setul End of the World Party a luat locul 1 în urma voturilor şi m-am bucurat şi de premiu bineînţeles, dar aici e puţin altceva. În primul rând, nu e vorba de premii. Am primit în concursul ăsta vreo 4 în total, dar cel mai tare mă încântă aprecierea, mai ales că vine din partea altor artizani mai experimentaţi ca mine. Atunci când m-am înscris am avut ceva emoţii, nu că mi-ar fi fost frică de gura lumii, ci mai degrabă de reacţia mea în cazul în care n-aş fi avut niciun succes. Ei, se pare că n-a fost cazul, chiar dimpotrivă. Şi pe lângă asta, am "cunoscut" nişte oameni foarte drăguţi, săritori şi interesanţi! Ce să mai, experienţa a fost un adevărat succes pentru mine! Să vedem ce se va întâmpla acum că va trebui să organizez eu noul concurs. Ţineţi-mi pumnii!

Şi cum blogul este despre MĂRGELE (câteodată mai mult etcetera...), despre acest set este vorba:Totul a pornit de la banda aceea brodată: am intrat într-o mercerie cu evident altele în cap şi n-am putut să plec fără ea. Am luat-o fără să ştiu ce-o să fac exact. Evident, la început mă gândeam la o brăţară că era cel mai la îndemână. Apoi mi-a venit ideea unui colier pe gât sau choker, cum e tipul ăsta de colier mai cunoscut prin lumea bijuteristilor. Da, vine de la a strangula în engleză...


Aşa că am purces la cusut brăţara de mai sus. Modelul a venit aşa, pe parcurs. Am vrut să scot în evidenţă banda, fără să fie prea încărcată. Deşi pornisem de la ceva influenţe tradiţionale româneşti, mi-am dat seama că te duce cu gândul mai mult la ceva tradiţional oriental (cineva mi-a zis că îi aduce aminte de carpetele cu Răpirea din Serai - mission accomplished!).
Am folosit ca bază piele naturală neagră, peste care am cusut banda cu nişte mărgele Toho auriu şi verde patinat, iar pe bandă am aplicat din loc în loc cristale Swarovski culoare smarald şi topaz şi am cusut diverse cristale din sticlă Cehia. Spatele l-am făcut din piele întoarsă bleumarin, pentru că e mai groasă şi foaaarte plăcută la atingere. Încheietoarea nu putea fi decât aurie... Lungimea brăţării este de 19 cm (inclusiv încuietoare) şi nu este reglabilă. Lăţimea brăţării este de 5cm.

Colierul, pozat pe un SUPER model, arată aşa:E făcut cam la fel că brăţara, doar că are un singur rând de mărgele Cehia roşii în partea de jos. I-am pus şi câteva franjuri, pentru că mi se părea prea simplu fără nimic agăţat. Franurile sunt din mărgele de nisip negre cu mărgele din sticlă Cehia tip pumnal. Are un aer foarte senzual şi, ca majoritatea lucrurilor de aici, arată mai bine în realitate. Cam toţi cei care au văzut întâi pozele şi apoi produsele au fost de acord. Mi-am mai rafinat eu metoda de fotografiere, dar este oricum foarte greu să redai în poze toate detaliile, culorile etc...
Colierul se închide cu un nasture bronz-auriu. Lungimea colierului este din fixă de 38 de cm (inclusiv sistem prindere, închis). Lăţimea colierului este de 4,5 cm până la 18 cm (cel mai lungă parte cu franjuri).

Ambele sunt disponibile pe Breslo. 

Până ne recitim, faceţi ce vă place, că nu se ştie niciodată...

2 comentarii:

  1. Minunate insa imposibil de gasit printre atatea produse pe Breslo. Nu le putem gasi si in alta parte sau eventual comanda? Va multumesc pentru raspuns.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Amandoua sunt vandute, iar magazinul de pe Breslo este momentan inactiv. Am luat un mic concediu de maternitate. :) pe pagina de Facebook puteti vizualiza produsele inca disponibile.

      Ștergere