miercuri, 12 iunie 2013

Provocarea breslo.ro

Despre platforma Breslo (www.breslo.ro) am mai vorbit cu diverse ocazii aici, aici sau aici şi de fapt în aproape toate postările din ultima vreme, mai ales că deja câteva creaţii de care sunt foarte mândră au luat naştere în urma provocărilor lansate de breslaşi (sub forma concursurilor de pe forum). Adevărul e că nu am descoperit Breslo anul trecut, ci acum vreo 4 ani când am făcut cunoștință cu lumea handmade-ului românesc, pe atunci ceva mai greu de găsit ca acum. Bineînţeles că după ce m-am apucat de făcut primele mărgeluţe am zis să-mi fac şi eu magazin pe Breslo şi să-mi expun capodoperele... Aşa că m-am pus pe treabă şi cum prima lună era gratuit (şi încă este), mi-am deschis un magazinas, abandonat după respectiva lună, intimidată fiind de lucrurile minunate şi artizanii mega-talentati pe care i-am găsit acolo. Magazinul a rămas abandonat aproape 2 ani, până mi-am mai găsit și eu calea şi am considerat că aș putea fi considerată o artizană, că de artist încă nu poate fi vorba. Bine, să nu credeţi că m-a dat cineva afară sau m-a descurajat, ci eu singură am hotarât ca locul meu încă nu era acolo...
Între timp (că deşi renunţasem la magazin, n-am renunţat la Breslo) mi-am dat seama că lucrurile stau altfel şi de fapt e loc pentru toţi sub soare şi noii-veniţi sunt chiar încurajaţi şi sprijiniţi de breslaşii mai vechi. Mai important, când am revenit am avut plăcerea să cunosc și Comunitatea Breslo, unde am fost bine primită (deşi nu mă descurc aşa bine în interacţiunea online) şi am avut ocazia să cunosc (chiar dacă doar virtual) o mulţime de oameni talentaţi, inimoşi şi prietenoşi. Care m-au susţinut, lăudat, premiat şi iarăşi susţinut şi datorită cărora am căpătat un şi mai mare respect şi drag pentru artizanii români. Oamenii de prin toată ţara, cu educaţii şi ocupaţii diferite, oameni tineri indeferent de vârsta lor (când vorbeşti cu ei e greu de crezut că e vreunul trecut de 30 de ani, dar mai afli întâmplător de vreo pensie ceva...) pe care îi uneşte pasiunea pentru ceea ce fac (şi aici diversitatea e uimitoare).
Aşa că ce vreau să spun cu "Provocarea breslo.ro"?! Că şi datorită lucrurilor minunate făcute de alţii şi încurajărilor primite de la cei de care vă ziceam mai sus m-am ambiţionat să pot, să cresc, să fiu mai mult. Şi deşi probabil nu voi fi atât de bună ca unii breslaşi, măcar am descoperit că şi eu sunt creativă în felul meu şi că toată lumea poate. Nu există "nu pot", mulţi zic că ei nu sunt aşa, că n-ar putea niciodată... Măcar poţi să încerci, e foarte posibil sa te surprinzi!
Şi ca să vedeţi despre ce vorbesc, mai jos aveţi doar câteva dintre creaţiile artiştilor mei preferaţi:

Gentuţa mea proprie şi personalizată după preferinţele mele, făcută de Peticel (http://www.breslo.ro/Shop/peticel), fată cu mult talent şi multe pisici (cum îmi place mie)! 


Un colier ales la întâmplare de la BohemianSin (http://www.breslo.ro/Shop/BohemianSin), my personal guru în materie de creativitate nebună şi folosire a culorilor. I mean, seriously?! How do you do it?!


Dacă stilul ţi-e diafan şi cauţi ceva delicat, ce zici de flori în răşină? Cum e colierul de mai sus de la nairafee (http://www.breslo.ro/Shop/nairafee), iarăşi ales la întâmplare, că la ce e în magazinul ăla nu ştiu cum se poate cineva hotărî...

Şi ceva mai cu mărgele:


O combinaţie perfectă de talent, răbdare şi îndemânare de la Elentamente (http://www.breslo.ro/Shop/Elentamente). Şi pentru mine personal un model în ceea ce priveşte lucrul cu mărgelele.

Lista asta ar putea continua la infinit, dar cel mai bine e să faceţi o vizită şi să vedeţi cu ochii voştri ce pot face românii cu mâinile lor dibace, toate la un loc pe breslo.ro. E perfect dacă vrei o bijuterie şi chiar o rochiţă deosebită pentru ocazii deosebite, ceva altfel pentru casă sau oportunităţi nelimitate pentru cadouri grozave. Și mai puteți găsi mult talent, dăruire sau inspirație, după cum vă e nevoia...
Eu nu pot decât să sper în continuare că încetul cu încetul şi publicul larg va învăţa ce înseamnă cu adevărat artizanatul şi va aprecia atât creaţiile handmade cât şi pe creatorii lor la justa lor valoare. Şi nu mă refer la mine, că după cum vedeţi doar din exemplele de mai sus, mai am multe de învăţat şi eu. 

Aşa că spor la vizionări şi, de ce nu!?, la cumpărături!

0 comments:

Trimiteți un comentariu