marți, 1 octombrie 2013

Greu-greut

După o pauză aşa de lungă şi ceva problemuţe, e greut să "mă urc iarăşi în şa"... Atât fizic, cât şi mental. Din păcate nu mai pot sta ore întregi aplecată asupra lucrului şi culmea! chestia asta îmi lipseşte. Deşi cu consecinţe (a se citi dureri de spate şi găuri în degete), îmi lipseşte concentrarea la fiecare mărgică în parte, nerăbdarea de a vedea lucrul terminat şi fericirea de a crea. Până la urmă puţin câte puţin reiau lucrul, dar din păcate la un pas mult mai încet decât până acum. Şi ideile mă ocolesc când nu se adună, astfel încât am fie un amalgam de idei clare, jumătăţi şi unele pierdute, fie o lipsă completă de inspiraţie... Fără exerciţiu în ultimele luni, încrederea în forţa mea creativă deja începe să scadă (păcat, că abia începuse să mai crească...) şi cumva şi asta ucide pornirea.
Aşa că nu-mi rămâne decât să mă dau mare cu câteva din creaţiile mai vechi, disponibile sau nu. Momentan magazinul Breslo este închis, dar voi relua şi acolo activitatea în următoarele săptămâni. Până una alta, pe Facebook  le găsiţi pe toate şi voi face şi un album cu ce mai am disponibil.
Piesa de mai jos ar fi meritat o postare dedicată, planificată acum vreo 3 luni (?!), dar ne mulţumim cu ce-avem deocamdată. E făcută tot pentru un concurs Breslo, cu zodii şi chestii. Tema: zodia Peşti. Aparţinător: soţul din dotare. Deci colierul este o lucrare dedicată lui, cu multe semnificaţii, o grămadă de mărgele şi de ore de lucru.


 Am încercat, în limita puterilor mele, să redau complexitatea interioară a nativilor Pesti. Cum le arătă şi semnul, sunt o zodie duală şi de multe ori contradictorie. Peştii cum îi ştiu eu sunt puternici, dar sensibili, încăpăţânaţi, determinaţi, neiertători şi îngăduitori în acelaşi timp, timizi, dar siguri pe ei, dar mai presus de toate visători şi devotaţi. Iubesc până la capăt şi dau totul, iar îndrăzneala cu care visează şi încrederea în visele lor e contagioasă până şi pentru cel mai pesimist realist.:) Sunt firi câteodată fragile şi uneori au nevoie de protecţie, dar de cele mai multe ori ajung să o ofere, împreună cu ce mai găsesc ei prin casa sufletelor lor.


Cum spuneam mai sus, am încercat să transpun acest amalgam de calităţi (şi mici defecte) într-un "peisaj" marin, cu alge şi corali împletite în dansul lor acvatic. Colierul este cusut pe piele întoarsă naturală de culoare albastru cu mărgele de nisip Toho în culori marine (albastru şi verde caracteristice zodiei), cu bucăţele de coral chips, perle de cultură ivoire, coral roşu, lapis lazuli, opalit, chrisocolla, sticlă Cehia. Partea inferioară a colierului e cusută pe acelaşi tip de piele, cu un minunat cabochon din coral fosilizat înconjurat de frunzuliţe de sticlă şi perle de cultură. Colierul are spatele din piele întoarsă naturală gri şi se închide cu o încuietoare toggle în formă de frunză.
Culorile din fotografii sunt destul de aproape de realitate, dar evident că totul arată mai bine pe viu! Cel puţin în cazul celor prezentate de mine...


Pe lângă textul plin de sentimentalisme de mai devreme, sunt tare mândră de colierul ăsta: e prima mea lucrare semi-gigant, pe care am gândit-o de la început până la sfârşit. Ideea iniţială era într-adevăr gigant, dar  am mai redus pentru ca recunosc că mi-ar plăcea să-l şi poarte cineva la un moment dat. Eu n-am avut ocazia până acum...

Colierul este disponibil în continuare, preţul este de 285 de lei. Pentru alte detalii, mă puteţi contacta la margele_etc@yahoo.com sau pe Facebook .

Ne citim când ne citim! Vă doresc multă căldurică, în calorifere şi în suflet!

0 comments:

Trimiteți un comentariu