marți, 17 martie 2015

Tot pentru gât

Pentru ca m-am tot lăudat ca lucrez la ceva coliere, am zis sa le și arăt,  sa nu para ca doar ma laud.
Primul a mers relativ ușor,  exceptând faptul ca am început cu ceva în gând și mi-a ieșit altceva. Am tot scris ca m-am îndrăgostit de labradorit și evident trebuia și un colier, nu doar brățări și cercei.  Am vrut sa fac ceva simplu, dar cum nu prea mi-a ieșit, am mai pus vreo câteva alte pietre și mi-a ieșit asta:


De la un ceva am ajuns la cu totul altceva... Ma cam chinuie talentul lately,  în sensul ca nu prea știu pe unde l-am pus... Se vede ca am stat cam mult pe bara. Pornesc de la o idee și ajung la cu totul altceva, pentru ca odată ce ma apuc de lucru realizez ca nu prea e posibil sa iasă cum mi-am imaginat. Dar eu insist și pana la urma ceva ceva tot iese. Important e să-mi placa.


Inițial colierul trebuia sa fie doar din labradorit și mărgeluțe Toho, dar am constatat ca sunt mai mici bănuții de labradorit decât credeam și nu vin bine. Poate cu altfel de margele (Delica) ar fi mers, dar deocamdată nu am. M-am gândit ca ar da bine sa îl fac la baza gatului. Nu mi-a plăcut. Nu mi-a rămas decât sa îl fac chocker, cum bine ii cerea forma. Cu perle negre.  Și a mers. Vine foarte delicat și are un aer de epoca.

Al doilea colier e început și terminat pe o alta idee, care evident intre timp nu mi-a mai plăcut. Și am purces de l-am stricat și am păstrat doar doua piese brodate, peste care am mai adăugat încă una mai mare și multe perle de sticla. Nu eram sigura dacă îmi place, dar am avut reacții pozitive la el asa ca deocamdată rămâne.
M-am atașat de el asa asimetric și ciudat, cum e el. Păcat ca momentan nu mai am fotobox și pozele nu mai ies chiar cum trebuie. Nu prea ii fac cinste, dar lucram cu ce avem. Ar trebui sa încerc poza pe model,  ca sigur ar fi mai sugestiv. Timp și fotograf sa am...

Lista de materiale aici e mult mai lunga, dar hai sa încerc: cristale Swarovski,  sticla Cehia, perle de apa dulce,  margele de n feluri, granat pe undeva, toate pe fetru, cu spate de piele. Mai e și o lacrima de jad și multe perle de sticla, culori diferite. Auriu și negru. E încă disponibil în magazinul Breslo, dacă va face cu ochiul. :)
Nu arata rau, nu? :)

0 comments:

Trimiteți un comentariu